Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Ο Ν. Μοράντ μιλά για για την εκδήλωση «Solidacities-Πόλεις της Αλληλεγγύης» στο Ευρωκοινοβούλιο
[ΕΡΤ]: Ο Ν. Μοράντ μιλά για για την εκδήλωση «Solidacities-Πόλεις της Αλληλεγγύης» στο Ευρωκοινοβούλιο

[ΕΡΤ]: Ο Ν. Μοράντ μιλά για για την εκδήλωση «Solidacities-Πόλεις της Αλληλεγγύης» στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Ναμπίλ Μοράντ, συριακής καταγωγής, μίλησε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, για τη συμμετοχή του στη σημερινή εκδήλωση για το προσφυγικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών) με θέμα «Το προσφυγικό ζήτημα και οι προκλήσεις του για το νησί της Λέσβου».

Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ και πραγματοποιείται με αφορμή την εκδήλωση «Solidacities Πόλεις της Αλληλεγγύης» που θα λάβει χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας (9:00 ώρα Βρυξελλών) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πρόκειται για μια στρατηγική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει στόχο να ξεκινήσει έναν διάλογο ανάμεσα στις πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων, στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που παρέχουν άμεση υποστήριξη στους πρόσφυγες, και στα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, φιλοδοξώντας έτσι να εξαπλώσει το κάλεσμα αλληλεγγύης των τοπικών κυβερνήσεων και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!