Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: ΜΝΙ: Η ΕΕ θα μπορούσε να δεχθεί πλεόνασμα 2% μετά το 2018
[ΕΡΤ]: ΜΝΙ: Η ΕΕ θα μπορούσε να δεχθεί πλεόνασμα 2% μετά το 2018

[ΕΡΤ]: ΜΝΙ: Η ΕΕ θα μπορούσε να δεχθεί πλεόνασμα 2% μετά το 2018

H Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) θα μπορούσε να δεχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ μετά το 2018 αναφέρουν κοινοτικά έγγραφα που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Η ΕΕ εξετάζει επίσης διαφορετικά σενάρια για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο 3ο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν το Ταμείο θα συμμετάσχει τελικά μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το MNI, η ανάλυση διαχειρησιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA) των Ευρωπαϊκών αρχών θα πρέπει να τροποποιηθεί για να λάβει υπόψη την μη χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ευρωπαϊκό DSA στηρίχθηκε στην υπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συμμετείχε με ένα δάνειο της τάξης των 6 δισ. ευρώ και νέο πρόγραμμα αν και «…(ΔΝΤ) υπονόησαν ένα πιθανόν χαμηλότερο ποσό γλυρω στα 5 δισ. ευρώ.»

«Αυτό είναι αρκετά μικρό και πιθανότατα μικρότερο απ’ όσο έχουν κατά νου τα κράτη-μέλη», αναφέρουν τα έγγραφα σύμφωνα με το ΜΝΙ.

Επίσης, οι ευρωπαϊκές αρχές εκτίμησαν ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα λάβει την μορφή μιας 4ετούς χρηματοδοτικής διευκόλυνσης (Extension Fund Facility) για να συμπέσει καλύτερα με την εναρμόνιση του προγράμματος της ΕΕ και να παρέχει πιο επαρκή χρόνο για την κατάλληλη οικονομική προσαρμογή, τονίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!