Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Μειώθηκε το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, πρόστιμο σε 2 τράπεζες
[ΕΡΤ]: Μειώθηκε το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, πρόστιμο σε 2 τράπεζες

[ΕΡΤ]: Μειώθηκε το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, πρόστιμο σε 2 τράπεζες

Το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε στο 13,3% το 2016 από 19,2% το 2014 και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υποχωρήσει περισσότερο υποστηρίζει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόστιμο άνω των 2 εκ. ευρώ σε δυο τράπεζες για απλήρωτες υπερωρίες.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Κόκκινο, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο επισιτισμός και η ένδυση (φασόν) είναι οι κλάδοι που εμφανίζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα.

Εκτός από την αδήλωτη εργασία, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, δηλαδή εκείνους που δηλώνονται πως δουλεύουν για λιγότερες ώρες απ’ ότι πραγματικά εργάζονται όπως στον τουρισμό.

Οσον αφορά τις παραβάσεις, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι σ’αυτές δεν εμπλέκονται μόνο μικρές εταιρείες αλλά και μεγάλες τράπεζες. Οπως ανέφερε, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 2 εκ. ευρώ συνολικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις για την μείωση ή μετατροπή του προστίμου των 10.500 ευρώ θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Ηλιόπουλος ευελπιστεί ότι το σύστημα για την αναγγελία των υπερωριών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!