Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Μέτρα της Περιφέρειας για την αντισεισμική θωράκιση της Αττικής
[ΕΡΤ]: Μέτρα της Περιφέρειας για την αντισεισμική θωράκιση της Αττικής

[ΕΡΤ]: Μέτρα της Περιφέρειας για την αντισεισμική θωράκιση της Αττικής

Σειρά μέτρων και ενεργειών καθώς και προτάσεις για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου και των συνεπειών του, παρουσίασε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα και εξειδικευμένα στελέχη του χώρου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την αντισεισμική θωράκιση και προστασία στην Αττική.

Όπως τόνισε η κ. Τσούπρα, η Περιφέρεια -αν και δεν έχει σχετική αρμοδιότητα- έχει ζητήσει από το 2016 την έκδοση των προδιαγραφών για τον δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων, ώστε να προχωρήσει και στο στάδιο αυτό.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

– Η συγκέντρωση και χαρτογραφική απεικόνιση των χώρων καταφυγής – καταυλισμού που έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Αττικής.
-Η κατάρτιση μητρώου στοιχείων επικοινωνίας με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και άλλους φορείς, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.
– Η προσπάθεια για την εξασφάλιση των επικοινωνιών περιφερειάρχη, αντιπεριφερειαρχών, διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας μέσω ασυρμάτου σε περίπτωση καταστροφικού σεισμού για καλύτερο συντονισμό
-Το μητρώο εργοληπτών (φυσικών προσώπων ή εταιρειών) από τους οποίους μπορεί να γίνει διάθεση μηχανημάτων σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας, τόνισε ότι πρέπει να εμπλουτιστεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο με τα νέα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα που έχει αποκομίσει η επιστημονική κοινότητα από τη διεθνή και εθνική σεισμική εμπειρία. Επισήμανε ότι η χώρα διαθέτει ιδιαίτερα «ανθεκτικό οικιστικό ιστό και υποδομές» χάρη στη «σπουδαία προσφορά» των επιστημόνων στην αντισεισμική θωράκιση της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!