Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Markit: Η μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής στη μεταποίηση από το 2008
[ΕΡΤ]: Markit: Η μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής στη μεταποίηση από το 2008

[ΕΡΤ]: Markit: Η μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής στη μεταποίηση από το 2008

Περαιτέρω βελτίωση της παραγωγής και της απασχόλησης για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα καταγράφει ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit . Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της παραγωγής από τον Ιούνιο του 2008.

Πιο αναλυτικά:

Οι επιχειρησιακές συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα εξακολούθησαν να βελτιώνονται στα τέλη του τρίτου τριμήνου, συνεχίζοντας την αύξηση που παρατηρήθηκε σε κάθε έναν από τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Στην τελευταία άνοδο συνέβαλε ακόμα μία ισχυρή αύξηση της ζήτησης από το εσωτερικό, η οποία παρότρυνε τις εταιρείες να ενισχύσουν την παραγωγική τους ικανότητα προσλαμβάνοντας επιπλέον εργαζομένους και αυξάνοντας την αγοραστική τους δραστηριότητα.

Το γεγονός αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε σε αξιοσημείωτη αύξηση της παραγωγής και βελτίωση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων. Εν τω μεταξύ, ο ρυθμός αύξησης των τιμών χρέωσης εξασθένησε παρά τη δριμύτερη αύξηση της μέσης επιβάρυνσης κόστους.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) –ένας σύνθετος δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– κατέγραψε τιμή πάνω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα.

Επιπλέον, κλείνοντας στις 52.8 μονάδες, τιμή υψηλότερη από τις 52.2 μονάδες του Αυγούστου, η πρόσφατη μέτρηση υπέδειξε την τέταρτη συνεχή βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα και τη δριμύτερη από τον Ιούνιο του 2008.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!