Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Μάχη με τις φλόγες σε Κορσική και Πορτογαλία
[ΕΡΤ]: Μάχη με τις φλόγες σε Κορσική και Πορτογαλία

[ΕΡΤ]: Μάχη με τις φλόγες σε Κορσική και Πορτογαλία

Αναζωπυρωμένες από την αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων, πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Κορσική, όπου σχεδόν 1.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα καταλύματά τους το βράδυ της Παρασκευής, και την Πορτογαλία.

Στην Κορσική, εδώ και περισσότερες από 24 ώρες μαίνονται πολλές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει περίπου 20.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Ένας άνδρας που «θεωρείται ύποπτος ότι προκάλεσε το ξέσπασμα πέντε πυρκαγιών στην Μπαστιά», μια πόλη 40.000 κατοίκων στο ΒΑ τμήμα του νησιού, προφυλακίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Στο Καπ Κορς, το βορινό ακρωτήρι όπου ξέσπασε η πρώτη πυρκαγιά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η φωτιά έχει «σταθεροποιηθεί» στην ακτή αλλά παραμένει «ενεργή στην κοινότητα Σίσκο», διευκρινίζει ο νομάρχης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τρία καναντέρ και 230 πυροσβέστες στο έδαφος, που έλαβαν ενισχύσεις 140 ανδρών από την ηπειρωτική νότια Γαλλία.

Αντιμέτωποι με την προέλαση της πυρκαγιάς, σχεδόν 1.000 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους κατασκηνωτές ή εκδρομείς που χρησιμοποιούν το πολύ τουριστικό μονοπάτι GR20- χρειάστηκε να μετακινηθούν σε σχολεία ή να περιοριστούν σε καταφύγια.

Από τα μέσα Ιουλίου σημειώνονται πυρκαγιές στη ΝΑ Γαλλία και την Κορσική, οι οποίες έχουν καταστρέψει περισσότερα από 70.000 στρέμματα βλάστησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!