Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Λέκκας: Ο σεισμός του Σαββάτου στα Γιάννενα ήταν ο κύριος (video)
[ΕΡΤ]: Λέκκας: Ο σεισμός του Σαββάτου στα Γιάννενα ήταν ο κύριος (video)

[ΕΡΤ]: Λέκκας: Ο σεισμός του Σαββάτου στα Γιάννενα ήταν ο κύριος (video)

Η σεισμική δόνηση το Σάββατο στα Γιάννενα, όπως εκτιμά με μεγάλη βεβαιότητα ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ, ήταν η κύρια και δηλώνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς καθώς το κρίσιμο 48ωρο έχει παρέλθει και το φαινόμενο εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Μιλώντας στο πρωινό δελτίο της ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι «Οι κάτοικοι θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς, έχει περάσει το κρίσιμο 48ωρο από την ώρα που έγινε ο πρώτος και μάλλον ο κύριος σεισμός. Αυτό μπορούμε να το πούμε με μια μεγάλη βεβαιότητα». 

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του φαινομένου, εξήγησε ότι τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις, «Μέσα στις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις της τάξεως του 1,5 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι δονήσεις μέσα στο πλαίσιο του μεγέθους που έπρεπε να έχουμε σε περιπτώσεις μιας σωστής μετασεισμικής ακολουθίας. Συνεπώς είμαστε πλέον είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του φαινομένου».

Σε ότι αφορά στη μετακίνηση του βουνού, ο Ευθύμιος Λέκκας, υπογράμμισε ότι «Έχουμε να κάνουμε για μία μετατόπιση του βουνού, μερικά χιλιοστά δυτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!