Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Λ. Κρέτσος: Η Ελλάδα σύντομα ισχυρός περιφερειακός παίχτης στην προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών
[ΕΡΤ]: Λ. Κρέτσος: Η Ελλάδα σύντομα ισχυρός περιφερειακός παίχτης στην προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών

[ΕΡΤ]: Λ. Κρέτσος: Η Ελλάδα σύντομα ισχυρός περιφερειακός παίχτης στην προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών

«Όταν αναλάβαμε καθήκοντα η (οπτικοακουστική) βιομηχανία – τα media, ο κινηματογράφος, η διαφήμιση, η τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια, όλο το πακέτο του creative industry δηλαδή – βρισκόταν στο χειρότερο σημείο. Τώρα παρατηρούμε σημάδια ανάπτυξης» λέει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα ένας ισχυρός περιφερειακός παίχτης στον τομέα της προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, ειδικά αν λύσουμε θέματα γραφειοκρατίας και δώσουμε μάχη να μην πληγεί η αξιοπιστία μας ως ιδανικού τόπου γυρισμάτων» υπογραμμίζει.

Όπως αναφέρει ο κ. Κρέτσος, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ένα ειδικό εργόσημο στο θέμα των βοηθητικών ηθοποιών και των κομπάρσων ενώ το υπουργείο Πολιτισμού απλοποιεί τις διαδικασίες κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΨΗΠΤΕ, αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον παραγωγών από το εξωτερικό για επενδύσεις «αφού το cash rebate (επιστροφή επένδυσης) –που ήταν 25% και μέχρι 5 εκατομμύρια – το κάναμε τον περασμένο μήνα 35% χωρίς όριο».

Παράλληλα – σημειώνει- για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόσφατα ανακοινώθηκαν δύο νέες γραμμές πιστωτικής ρευστότητας με τη μορφή εγγυοδοσίας δανείων από το ΕΤΕΑΝ και το ΤΕΠΗΧ ΙΙ. Επίσης, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα το pre-marketing call για τη δημιουργία του πρώτου επενδυτικού ταμείου για οπτικοακουστικές παραγωγές αποκλειστικά με τουλάχιστον 70 εκατ. ως αρχικό κεφάλαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!