Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Τα Κρασιά της Πελοποννήσου, έρχονται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Αθήνα
[ΕΡΤ]: Τα Κρασιά της Πελοποννήσου, έρχονται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

[ΕΡΤ]: Τα Κρασιά της Πελοποννήσου, έρχονται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οργανώνεται με νέα μορφή η ετήσια έκθεση των κρασιών της Πελοποννήσου. Η  εκδήλωση των μελών της  Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιών και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.  Στο Peloponnese Wine Festival, όπως ονομάζεται πλεον η εκδήλωση Peloponnese Wine Festival, όπως ονομάζεται πλέον η εκδήλωση, οι οινόφιλοι θα μπορούν να επιλέξουν να δοκιμάσουν ανάμεσα σε περισσότερα από 300 διαφορετικά κρασιά.

Τα 47 οινοποιεία που είναι μέλη της ‘Ενωσης θα παρουσιάσουν καινούργιες ετικέτες αλλά και πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα και βραβευμένα προϊόντα τους.  Γνωστές και άγνωστες ποικιλίες, τοπικές ή διεθνείς, σε μονοποικιλακές εκδόσεις ή σε χαρμάνια θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer θα αναδείξουν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου. Φυσικά θα παρουσιαστούν  τα λευκά και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια φρέσκα νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές.

φωτογραφία: Μαρία Τσίρου

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά σεμινάρια. Στην «παλαιωμένη Πελοπόννησο», με εισηγητή τονΓρηγόρη Μιχαήλο (Dip WSET) θα δοκιμαστούν ερυθρά κρασιά με ηλικία από 10 έως 20 χρόνια, με σκοπό να αναδειχτεί το εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!