Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Φ. Κουρμούσης: Αυτοματοποποιημένη η συγκέντρωση δικαιολογητικών στην πλατφόρμα της α’ κατοικίας (video)
[ΕΡΤ]: Φ. Κουρμούσης: Αυτοματοποποιημένη η συγκέντρωση δικαιολογητικών στην πλατφόρμα της α’ κατοικίας (video)

[ΕΡΤ]: Φ. Κουρμούσης: Αυτοματοποποιημένη η συγκέντρωση δικαιολογητικών στην πλατφόρμα της α’ κατοικίας (video)

Για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υπαγωγή στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας μίλησε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Μαζί το Σαββατοκύριακο. Η πλατφόρμα εκτιμάται ότι θα ανοίξει στις 30 Ιουνίου και όπως είπε ο κ. Κουρμούσης αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί αυτός ο χρόνος ώστε η πλατφόρμα να λειτουργήσει ακόμα και πλήρως αυτοματοποιημένη, ώστε οι πολίτες να απαλλαγούν από χρονοβόρες διαδικασίες.

«Εξελίσσουμε περαιτέρω την πλατφόρμα για να παρέχει περισσότερους αυτοματισμούς ώστε όταν ανοίξει να χρειάζεται ενδεχομένως η κατάθεση ενός και μόνο δικαιολογητικού ή και κανενός, ώστε ο πολίτης να κάνει πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα την αίτησή του. Εάν άνοιγε σήμερα η πλατφόρμα θα έπρεπε να γίνουν όλα χειροκίνητα» σημείωσε.

Αναφορικά με τους κατασχεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και κατά πόσο η υπαγωγή στη ρύθμιση σηματοδοτεί την άρση των περιορισμών, ο κ. Κουρμούσης διευκρίνισε πως αφού κάποιος υπαχθεί, αφενός πρέπει να προχωρήσει στην καταβολή της πρώτης δόσης, αφετέρου να φροντίσει για την εξόφληση ή ρύθμιση φόρων και εισφορών για το 2019. Τότε εντός τετραημέρου προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε άρση των κατασχετηρίων.

Για όσους δεν κριθούν επιλέξιμοι για υπαγωγή στο καθεστώς σημείωσε πως πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να ρυθμίσουν τα χρέη τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων για προστατεύσουν τα ακίνητα και τους λογαριασμούς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!