Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: «Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει»
[ΕΡΤ]: «Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει»

[ΕΡΤ]: «Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας, «Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει», από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 έως την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, στο Λιτόχωρο και το Ναύπλιο. Βασίζεται 100% στην ευγενική χορηγία και την εθελοντική προσφορά Ελλήνων πολιτών αλλά και στη διάθεση χώρων και παροχής υπηρεσιών από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το Φεστιβάλ φέτος τελεί υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Oι δράσεις του Φεστιβάλ εντάσσονται στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα BeActive 2017 που συντονίζονται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του ΥΠΠΟΑ.

Το ιδεολογικό πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού μας, την αναπτέρωση του ηθικού κάθε Έλληνα στο ότι ο πολιτισμός μας αποτελείται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους, στην κουλτούρα του Έλληνα πολίτη σε θέματα ευαισθητοποίησης όπως το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και την ιστορία του πολιτισμού μας σε κάθε ιστορική πρόκληση επιβίωσης, συμβίωσης και κοινοκτημοσύνης.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δημιουργήθηκε από την ανάγκη για κοινωνική συνέργεια υπέρ της ανάπτυξης και αναδόμησης της κοινωνίας μας σε θεμέλιες λειτουργικές και ευοίωνες πολιτισμικές βάσεις με βασικό σκοπό τον ενεργό πολίτη, ανεξαρτήτου κοινωνικής ταυτότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!