Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ελληνικά Ψηφιακά ΜΜΕ (video)
[ΕΡΤ]: Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ελληνικά Ψηφιακά ΜΜΕ (video)

[ΕΡΤ]: Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ελληνικά Ψηφιακά ΜΜΕ (video)

Το Καταστατικό κοινών κανόνων των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων με βάση τους κώδικες δεοντολογίας που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου, παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Ο λόγος για τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) ,  ο οποίος αποτελεί ένα πλαίσιο αυτορρύθμισης με στόχο την ποιοτική ενημέρωση, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και κατ’ επέκταση του ίδιου του πολίτη.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Tom Law, Director of Campaigns and Communications, Ethical Journalism Network, Δημήτρη Μάρη, Πρόεδρο Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, Λευτέρη Κρέτσο, Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Βασίλη Βασιλόπουλο, Media Standards Advisor / Web Content Manager, ERT New Media και τον Γιάννη Γκιόκα, Αντιπρόεδρο Έρευνας και Ανάπτυξης της PCCW Global. Την ημερίδα συντόνισε ο Γιάννης Θωμάτος, Επιστημονικός συνεργάτης, Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ.

«Σήμερα η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου παρουσιάζει ένα Καταστατικό Σύνταξης με κοινούς κανόνες για τα μέλη της. Πρόκειται για ένα σχέδιο αυτορρύθμισης που περιλαμβάνει εκδοτικές και δημοσιογραφικές βέλτιστες πρακτικές για τα Ελληνικά ψηφιακά μέσα ενημέρωσης» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΝΕΔ κ. Δημήτρης Μάρης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος συμφώνησε απόλυτα με αυτή τη λογική της αυτορρύθμισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!