Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Κληρώσεις μετρητών για όσους πληρώνουν με κάρτα (video)
[ΕΡΤ]: Κληρώσεις μετρητών για όσους πληρώνουν με κάρτα (video)

[ΕΡΤ]: Κληρώσεις μετρητών για όσους πληρώνουν με κάρτα (video)

Δώρο χίλια ευρώ σε 1000 φορολογούμενους κάθε μήνα από το υπουργείο Οικονομικών, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα μπαίνουν στην κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών που θα διενεργείται μία φορά τον μήνα. Στο συρτάρι μένουν όπως φαίνεται η συλλογή πόντων και οι λοταρίες με ακριβά δώρα όπως κατασχεμένα ακίνητα ή πολυτελή αυτοκίνητα του ΟΔΔΥ.

Στην κληρωτίδα μπαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Οι κληρώσεις θα γίνονται μια φορά τον μήνα με βάση τις συναλλαγές μέσω POS. Μεταφορές ποσών μέσω e-banking δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό το έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα. Τα ποσά αυτά θα πιστώνονται άμεσα στους λογαριασμούς τους, όπως είναι δηλωμένοι στο Taxis. Εξετάζεται ωστόσο και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο τυχερός φορολογούμενος είναι ταυτόχρονα και οφειλέτης; Εφόσον η διάταξη δεν προβλέπει ρητά ότι το bonus είναι ακατάσχετο, δεν αποκλείεται είτε στο σύνολό του, είτε ένα μέρος να συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Tα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και αναλαμβάνει την διαδικασία της κλήρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!