Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Κυβέρνηση και Κομισιόν πιο κοντά σε συμβιβασμό στα εργασιακά
[ΕΡΤ]: Κυβέρνηση και Κομισιόν πιο κοντά σε συμβιβασμό στα εργασιακά

[ΕΡΤ]: Κυβέρνηση και Κομισιόν πιο κοντά σε συμβιβασμό στα εργασιακά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Εργασίας ήλθαν ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα εργασιακά μετά την χθεσινή συνάντηση του επίτροπου κ. Μοσκοβισί με την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου. Ενα τέτοιο ντιλ θα διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου στο μέτρο που το ΔΝΤ δεν φέρει αντιρρήσεις.

Ο συμβιβασμός περιλαμβάνει υποχώρηση της ελληνικής πλευράς στο θέμα των ομαδικών απολύσεων με κατάργηση του υπουργικού βέτο και υποχώρηση της Κομισιόν στο θέμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο σε περίπτωση κλαδικής και επιχειρησιακής σύμβασης ή επιχειρησιακής και ατομικής.

Η κ. Αχτσιόγλου εμφάνισε πίνακες του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι η προστασία των Ελλήνων εργαζομένων γενικότερα και η προστασία από τις ομαδικές απολύσεις ειδικότερα υπολείπεται του μέσου όρου στην Ευρώπη. Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ιταλία παρέχουν την μεγαλύτερη προστασία από τις ομαδικές απολύσεις.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει σειρά επαφών με πολιτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Εφη Αχτσιόγλου θα ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις στα εργασιακά με κύριο επιχείρημα ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να βασίζονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!