Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Τα κύρια θέματα της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος
[ΕΡΤ]: Τα κύρια θέματα της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος

[ΕΡΤ]: Τα κύρια θέματα της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος

Τα εργασιακά, τα φορολογικά και μια σειρά από άλλα επιμέρους θέματα θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια αρχικά και τους εκπροσώπους των θεσμών αργότερα.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ώστε να πάρει το πράσινο φως στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και να μην δημιουργήσει εμπόδια στη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και εν συνεχεία στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Ομως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε δήλωσε πρόσφατα ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα γίνει προς το τέλος του προγράμματος το 2018.

Προφανώς, ο κ. Σόιμπλε εννοεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τον μακροχρόνιο μηχανισμό στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Eurogroup της 25ης Μαΐου αφού τα βραχυπρόθεσμα μέτρα προβλέπεται να αρχίσουν να υλοποιούνται με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έχουν επιπτώσεις στη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους, όμως το μέγεθος των επιπτώσεων δεν είναι εύκολο να προσδιορισθεί.

Η πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί τυπικά με την εκταμίευση του ποσού των 1,7 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!