Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Κοινοτικοί βλέπουν θετικά τη μερική αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ
[ΕΡΤ]: Κοινοτικοί βλέπουν θετικά τη μερική αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ

[ΕΡΤ]: Κοινοτικοί βλέπουν θετικά τη μερική αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ

Ανώτεροι κοινοτικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται ευνοϊκά διακείμενοι στο ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής μέρους των δανείων που το ΔΝΤ έχει δώσει στην Ελλάδα σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Ομως, δεν διευκρινίζεται αν οι ίδιοι ευνοούν την πρόωρη μερική αποπληρωμή στο τέλος του προγράμματος, δηλαδή στα μέσα του 2018, ή νωρίτερα στα πλαίσια της ελάφρυνσης του χρέους.

Ατομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν επιβεβαιώνουν ότι ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος, τον περασμένο Μάιο, είχε ταχθεί αρχικά εναντίον της πρότασης να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με ένα μικρό νέο δάνειο και ταυτόχρονα να αποπληρώσει η Ελλάδα ένα μέρος των υφιστάμενων δανείων με μακροχρόνιο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Οι θιασώτες της πρότασης υποστήριζαν ότι μ’αυτή την κίνηση επιτυγχάνετο μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και ταυτόχρονα επιμήκυνση των πληρωμών, καθιστώντας το πιο διαχειρίσιμο. Οι ίδιοι θεωρούσαν επίσης πως μ’ αυτό τον τρόπο διευκολύνετο η παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αντίθετα, ο κοινοτικός αξιωματούχος φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήταν λογικό να ζητηθεί η έγκριση εθνικών κοινοβουλίων για την αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ ώστε το τελευταίο να δώσει νέο δάνειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!