Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: ΚΕΕΛΠΝΟ: Δύσκολη η κατάσταση στη Μόρια–Παρεμβάσεις για την αποτροπή υγειονομικών κινδύνων (video)
[ΕΡΤ]: ΚΕΕΛΠΝΟ: Δύσκολη η κατάσταση στη Μόρια–Παρεμβάσεις για την αποτροπή υγειονομικών κινδύνων (video)

[ΕΡΤ]: ΚΕΕΛΠΝΟ: Δύσκολη η κατάσταση στη Μόρια–Παρεμβάσεις για την αποτροπή υγειονομικών κινδύνων (video)

Οι υπεράριθμοι φιλοξενούμενοι στους χώρους υποδοχής του κέντρου στη Μόρια της Λέσβου είναι ο υπ’ αριθμόν ένας παράγοντας διαμόρφωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου . Σε αυτό φαίνεται ότι συμφωνούν όλες οι πλευρές που «ερίζουν» για τις σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο. Καταγγελίες που πυροδότησαν αντικρουόμενες αντιδράσεις καθώς μεταξύ των άλλων υποστηρίζεται ότι οι υγειονομικές συνθήκες αποτελούν «βόμβα για την δημόσια Υγεία». Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Άγης Τερζίδης κατέθεσε στην ΕΡΤ και την «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» την δική του θέση για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο και στους χώρους γύρο από αυτό, καθώς οι φιλοξενούμενοι, έχουν εγκατασταθεί, έξω από τους οργανωμένους χώρους του κέντρου.

Ο κ.Τερζίδης υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η κατάσταση δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στην 18μηνη παροχή υπηρεσιών δημόσιας Υγείας που παρέχει το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά την αποχώρηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα και βιασμών και πορνείας καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός και επιβαρύνεται η ψυχική του υγεία και από την πολύμηνη παραμονή στο κέντρο.

Με ρυθμό αφίξεων, έως τριακοσίων ανθρώπων ημερησίως, από τους οποίους οι περισσότεροι παιδιά, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη καθώς αυξάνονται οι ατομικές ανάγκες για υγειονομική φροντίδα και το ιατρικό προσωπικό όσο και να ενισχύεται, δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!