Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Καθηγήτρια έβγαλε έξω από την τάξη μαθήτρια που έκανε ένεση ινσουλίνης
[ΕΡΤ]: Καθηγήτρια έβγαλε έξω από την τάξη μαθήτρια που έκανε ένεση ινσουλίνης

[ΕΡΤ]: Καθηγήτρια έβγαλε έξω από την τάξη μαθήτρια που έκανε ένεση ινσουλίνης

Όλα ξεκίνησαν όταν καθηγήτρια με εξαιρετικά δηκτικό τρόπο, όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, εξανάγκασε μαθήτρια να αποχωρήσει από την τάξη προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη.

Σύμφωνα με την καταγγελία η δικαιολογία που φαίνεται να επικαλέστηκε εκπαιδευτικός είναι «ότι η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά».

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα,προκειμένου να τοποθετηθεί και η καθηγήτρια.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των Ασθενών με Διαβήτη,η εκπαιδευτικός όφειλε να γνωρίζει ότι η μέτρηση του σακχάρου αίματος και η χορήγηση της ινσουλίνης είναι ζήτημα ζωής για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και τέτοιες συμπεριφορές περιθωριοποιούν την μαθήτρια από την μαθητική κοινότητα.

Την ίδια ώρα διευθυντές σχολείων αλλά και δάσκαλοι από την δυτική Θεσσαλονίκη ζήτησαν από τα μέλη της Πανελλήνιας ομοσπονδίας να επισκεφθούν σχολεία προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη νόσο καθώς πολλοί μαθητές πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!