Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Καταγραφή της προόδου αλλά δύσκολα συμφωνία στο Eurogroup
[ΕΡΤ]: Καταγραφή της προόδου αλλά δύσκολα συμφωνία στο Eurogroup

[ΕΡΤ]: Καταγραφή της προόδου αλλά δύσκολα συμφωνία στο Eurogroup

Οι θεσμοί αναμένεται να εμφανίσουν μια θετική έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας με τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης στο Eurogroup της Δευτέρας αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξει συμφωνία τονίζουν άτομα με γνώση των διεργασιών. Πάντως, το ESM θα παρουσιάσει την δέσμη των βραχυχρόνιων μέτρων που προτείνει για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Τα ίδια άτομα δεν αποκλείουν να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με αστερίσκους μέχρι την Δευτέρα αν η ελληνική πλευρά συμφωνήσει σε ορισμένα εκκρεμή θέματα, κυρίως τα εργασιακά. Σε περίπτωση μερικής συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, οι υπουργοί κάποιων χωρών ίσως την επικαλεσθούν την Δευτέρα για να συγκληθεί νέο Eurogroup εντός του Δεκεμβρίου, πιθανόν στις 23 του μήνα.

Πρέπει να τονισθεί ότι μέχρι την Πέμπτη το πρωϊ υπήρχε προσέγγιση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και στη Κομισιόν σε κάποια θέματα, όπως η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2018, αλλά παρέμεινε η απόσταση σε άλλα, π.χ. τα εργασιακά, παρά την προσπάθεια συμβιβασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αθήνα έχουν συμφωνήσει στα μέτρα για να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και επιδομάτων που επικαλύπτονται από το Κοινωνικό Επίδομα, περιορισμό του επιδόματος θέρμανσης και νέο φόρο για την βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!