Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στην Ελληνική Κοινότητα Αιγύπτου
[ΕΡΤ]: Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στην Ελληνική Κοινότητα Αιγύπτου

[ΕΡΤ]: Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στην Ελληνική Κοινότητα Αιγύπτου

Ικανοποίηση προκάλεσε στην ελληνική παροικία της αιγυπτιώτικης πρωτεύουσας, η επιστολή που έλαβε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου από την γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη, σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η ελληνική πολιτεία για να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.

Μέτρα, που έχουν σχέση με την παράταση της απόσπασης έντεκα εκπαιδευτικών (λόγω συνυπηρέτησης ή γάμου), από τις 25 απαιτούμενες θέσεις αλλά επίσης και με τη διατήρηση της οργανικής θέσης στην Ελλάδα, ένα θέμα που απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς που θα επιθυμούσαν να έρθουν να υπηρετήσουν στην Αίγυπτο.

Από την πλευρά του, στο άκουσμα των μέτρων αυτών, για τα οποία εξασφάλισε την υπόσχεση της πολιτείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «αμεσότητα αντίδρασης της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη και το συνεχές ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους «παράδειγμα προς μίμηση, για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει η Ελληνική πολιτεία τις παθογένειές της».

Από την πλευρά τους, «ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αλλά και οι γονείς των μαθητών, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών και προσωπικά στους κ.κ. Τζούφη και Κουΐκ, που κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα Ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ευελπιστώντας να βρεθεί μια ριζοσπαστική και οριστική λύση σε αυτό το επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο πρόβλημα», έγραψε απόψε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!