Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Κ.Ε -ΣΥΡΙΖΑ: Στην ατζέντα η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι επερχόμενες εκλογές (video)
[ΕΡΤ]: Κ.Ε -ΣΥΡΙΖΑ: Στην ατζέντα η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι επερχόμενες εκλογές (video)

[ΕΡΤ]: Κ.Ε -ΣΥΡΙΖΑ: Στην ατζέντα η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι επερχόμενες εκλογές (video)

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Στην ατζέντα της Κ.Ε. είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος «με προοδευτικό πρόσημο», οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, καθώς επίσης η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Tο κυβερνητικό σχέδιο μέχρι τα Χριστούγεννα

Επί τάπητος τέθηκαν οι κυβερνητικές προτεραιότητες έως τα Χριστούγεννα αλλά και όλα τα θέματα πρώτης γραμμής όπως είναι το Ονοματολογικό και η πορεία της οικονομίας.

‘Εως τα Χριστούγεννα πρέπει να έχουν ψηφιστεί οι δεσμεύσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ (αναδρομικά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ΕΝΦΙΑ κ.α.), ενόψει και της ψήφισης του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού

Η αναθεώρηση του Συντάγματος

Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου στις αρχές Νοεμβρίου να μπορεί να εκκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι πολιτικές εξελίξεις

Στο επίκεντρο της ΚΕ θα βρεθούν οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τώρα ο έχει ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το «χρίσμα» έχει δοθεί σε 7 Περιφέρειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!