Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο
[ΕΡΤ]: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

[ΕΡΤ]: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

O δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment indicator, ESI) στην Ελλάδα υποχώρησε τον Νοέμβριο στις 92,4 μονάδες από 93,8 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης του Νοεμβρίου είναι ο τρίτος υψηλότερος στο τελευταίο 12μηνο, μετά από αυτόν του Οκτωβρίου και του Αυγούστου (92,5 μονάδες).

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε οριακά στις 106,5 μονάδες από 106,4 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρά στις 107,3 από 106,9 μονάδες.

Η υποχώρηση του ESI στην Ελλάδα προέκυψε από τη μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης στη βιομηχανία στις -7,8 μονάδες από -4,7 μονάδες τον Οκτώβριο και τη μείωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις -66,9 μονάδες από -63,6 μονάδες. Αντίθετα, αύξηση σημείωσαν οι δείκτες εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών (στις 3,5 από 1,3 μονάδες), λιανικού εμπορίου (στις 10,9 από 10,7 μονάδες) και των κατασκευών (στις -53,8 από -67,1 μονάδες).

Η οριακή αύξηση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από μία ήπια υποχώρηση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία και τη σταθερότητα στον τομέα των υπηρεσιών, που αντισταθμίστηκαν από τη βελτίωση του κλίματος στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών καθώς και τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!