Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: ΥΠΟΙΚ: Διασφαλίζουμε περισσότερους πόρους για τους Δήμους
[ΕΡΤ]: ΥΠΟΙΚ:  Διασφαλίζουμε περισσότερους πόρους για τους Δήμους

[ΕΡΤ]: ΥΠΟΙΚ: Διασφαλίζουμε περισσότερους πόρους για τους Δήμους

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες των ΟΤΑ και τους εξασφαλίζει επιπλέον πόρους – επισημαίνει το υπουργείο Οικονομίας σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του, με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ και την κριτική που αναπτύχθηκε.

Αναλυτικά το υπουργείο σημειώνει τα εξής:

• Ο νέος νόμος δεν αφαιρεί καμία αρμοδιότητα από τους δήμους. Στο νέο θεσμικό πλαίσιο, οι δήμοι είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας, τόσο για την έκδοση της βεβαίωσης από την αρμόδια υπηρεσία, όσο και για τη διαχείριση της γνωστοποίησης έναρξης οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).

• Με τον νέο νόμο, χάρη στις τελικές αλλαγές που επήλθαν, τα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης αυξάνονται σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, καθώς το 50% των επιβαλλόμενων προστίμων και το 80% των εισπραττόμενων παραβόλων, αποδίδεται στους ίδιους τους ΟΤΑ. Τις ρυθμίσεις αυτές σε όφελος των δήμων της χώρας, τις οποίες υιοθέτησε το υπουργείο Οικονομίας, καταψήφισε δυστυχώς η αντιπολίτευση.

• Στο νέο θεσμικό πλαίσιο, το δημόσιο συμφέρον διασφαλίζεται πολύ αποτελεσματικότερα, καθώς μια γραφειοκρατική διαδικασία τυπικής αδειοδότησης εκ των προτέρων, αντικαθίσταται (για δραστηριότητες χαμηλού σχετικά κινδύνου) από ένα σύστημα ουσιαστικών ελέγχων στην πραγματική λειτουργία των επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!