Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Υπερσύγχρονο όπλο για λαθραία προϊόντα και ναρκωτικά
[ΕΡΤ]: Υπερσύγχρονο όπλο για λαθραία προϊόντα και ναρκωτικά

[ΕΡΤ]: Υπερσύγχρονο όπλο για λαθραία προϊόντα και ναρκωτικά

Ναρκωτικά και οποιοδήποτε λαθραίο προϊόν θα εντοπίζει ένα υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο μηχάνημα με «ακτίνες Χ».Με το σύστημα αυτό θα μπορούν να ελέγχονται 80 κοντέινερς την ημέρα.

Το νέο υπερόπλο του στον πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου, έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το πρώτο μηχάνημα με ακτίνες Χ, που θα μπορεί να σκανάρει 80 κοντέινερ την ημέρα και να εντοπίζει αμέσως όσα εμπορεύματα είναι λαθραία.

Η παραλαβή του νέου αυτοκινούμενου μηχανήματος σκάνερ έγινε στο Τελωνείο του λιμανιού στον Πειραιά, απο κυβερνητικό κλιμάκιο.

Στην συντονισμένη δράση όλων των φορέων για καλύτερα αποτελέσματα στην πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, αναφέρθηκε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μέχρι σήμερα τα εμπορεύματα στα τελωνεία της χώρας, ελέγχονταν κυρίως οπτικά από τους τελωνειακούς. Πλέον το κάθε κοντέινερ θα περνάει ξεχωριστά απο το μηχάνημα και το περιεχόμενό του θα ακτινογραφείται με απόλυτη ακρίβεια:

Το νέο σύστημα αποτελεί δωρεά της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος- Phillip Morris», προς το ελληνικό δημόσιο.

Τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα κυμαίνονται σε ποσοστό 5-10 μονάδες κάτω από το επίπεδο της Ευρώπης.
Μία από τις κύριες αιτίες των μειωμένων εσόδων αποτελεί, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η απώλεια φόρων από το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλκοόλ και προϊόντων καπνού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!