Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την αδειοδότηση επιχειρήσεων
[ΕΡΤ]: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

[ΕΡΤ]: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις». Σημειώνεται ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης συμπεριλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Η ΝΔ καταψήφισε μεν σειρά άρθρων, ωστόσο υπερψήφισε αρκετές διατάξεις που εκτίμησε ότι ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης αποδέχτηκε προτάσεις για βελτιωτικές αλλαγές, ενώ, επανέλαβε ότι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων έχει στόχο να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τους επενδυτές, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αποσύρθηκε υπουργική τροπολογία

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον κ. Χαρίτση να πάρει πίσω υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε σχεδόν στην ολοκλήρωση της συζήτησης, προκειμένου να επιμείνουν στη θετική τους στάση.

Η τροπολογία ρύθμιζε σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και θέματα για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη χρησιμοποίηση του Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών για Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα και τη μεταφορά ειδικής υπηρεσίας της επιτελικής δομής του ΕΣΠΑ που αφορά στην ψηφιακή σύγκλιση και το ρόλο του υπουργού Οικονομίας στη σύναψη συμφωνιών με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!