Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ο Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και συνέργεια ΑΕΙ-ΤΕΙ (video)
[ΕΡΤ]: Ο Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και συνέργεια ΑΕΙ-ΤΕΙ (video)

[ΕΡΤ]: Ο Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και συνέργεια ΑΕΙ-ΤΕΙ (video)

Τέλος Ιουλίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές που προγραμματίζει το υπουργείο παιδείας για την Γ’ λυκείου, επεσήμανε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

«Ήταν μια χρονιά με μικρές αλλαγές ενόψει των μεγάλων αλλαγών που προγραμματίζονται», είπε ο υπουργός Παιδείας. Στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές τόσο για την Γ’ Λυκείου, όσο και στο σύστημα εισαγωγής.

Όπως έχει πει πολλές φορές ο Κώστας Γαβρόγλου, δεν υπάρχει Γ’ Λυκείου και γι’ αυτό αλλαγές θα συντελεστούν στα προγράμματα σπουδών και στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου. Εξήγησε πως «τα πολλά μαθήματα δεν είναι κριτήριο ακαδημαϊκότητας. Λίγα μαθήματα και με εμβάθυνση», εξήγησε. Άλλωστε, φέτος, οι μαθητές έδωσαν μόλις τέσσερα μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις, το οποίο ήταν και ένα δείγμα των αλλαγών.

Αναφορικά με τις συνέργειες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ο Κώστας Γαβρόγλου, είπε ότι έχουν κατατεθεί στη Βουλή τα σχέδια για τη συνέργεια του ΤΕΙ Ιονίων νήσων, με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μόλις ψηφιστούν θα υπάρχει ένας χρόνος για να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα κατάταξη.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!