Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό ζητά η Κομισιόν
[ΕΡΤ]: Υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό ζητά η Κομισιόν

[ΕΡΤ]: Υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό ζητά η Κομισιόν

Την ανάγκη υλοποίησης όλων των ειλημμένων αποφάσεων της ΕΕ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης θα υποστηρίξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, στις 20 και 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η κ. Αντρέεβα επεσήμανε ότι, αν και η Επιτροπή καταγράφει πρόοδο στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της κρίσης, χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά σε διάφορους τομείς, όπως στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, στις επιστροφές παράνομων μεταναστών στην Τουρκία, στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα, αλλά και στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής. Η ίδια τόνισε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλάβουν δράση, παρέχοντας τη βοήθεια που τους αναλογεί, βάσει των συμφωνιών.

Eξάλλου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνει, ενόψει της συνόδου κορυφής, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι έξι μήνες μετά την ίδρυση αυτού του ταμείου (το οποίο προέβλεπε την εξασφάλιση 2 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!