Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Handelsblatt: «Η ευρωζώνη προετοιμάζει μικρές διευκολύνσεις για την Ελλάδα»
[ΕΡΤ]: Handelsblatt: «Η ευρωζώνη προετοιμάζει μικρές διευκολύνσεις για την Ελλάδα»

[ΕΡΤ]: Handelsblatt: «Η ευρωζώνη προετοιμάζει μικρές διευκολύνσεις για την Ελλάδα»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά για μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, ούτε πρόκειται να υπάρξει τέτοια συζήτηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών με στόχο την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. «Τηλεφωνική συνδιάσκεψη με συμμετοχή Σόιμπλε», μέσα στο Σαββατοκύριακο, προαναγγέλλει η Handelsblatt , τονίζοντας ότι η Γερμανία υποστηρίζει μόνο βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις για το χρέος, τις οποίες προτείνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας(ESM).

«Τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, γράφει η Handelsblatt και προσθέτει ότι «στο έγγραφο περιέχονται τρία διαφορετικά μέτρα, από τον ESM, που επιδιώκει να απαλλάξει την Ελλάδα από τον κίνδυνο των υψηλών επιτοκίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η περίοδος αποπληρωμής δανείων από τον παλαιό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF) παρατείνεται κατά τέσσερα έτη, κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να διαγραφούν κάποια τέλη για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να εξοικονομήσει τον επόμενο χρόνο 220 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι να προστατευθεί η Αθήνα από τον κίνδυνο των αυξανόμενων επιτοκίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!