Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές
[ΕΡΤ]: Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές

[ΕΡΤ]: Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές

Καθώς τα 28 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται για τις 9ες ευρωεκλογές, ας δούμε γιατί πρέπει και βεβαίως αν πρέπει, να ψηφίσουμε, πέραν φυσικά της νομικής υποχρέωσης που έχουμε.

του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου

Όπως συμβαίνει με όλες τις εκλογές, η ψήφος στις Ευρωεκλογές έχει να κάνει με το μέλλον που επιλέγουμε για τον εαυτό μας. Η συγκεκριμένη ψήφος επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για θέματα που έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή.

Με το πέρασμα των χρόνων, από τις αρχές του ’50 που ξεκίνησε να λειτουργεί σαν κοινοβουλευτική συνέλευση της ΕΚΑΧ, της πρώτης ευρωπαϊκής κοινότητας και από το 1979 που ξεκίνησε η άμεση εκλογή του από τους πολίτες με καθολική ψηφοφορία σε όλες τις χώρες μέλη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταδιακά άρχισε να παίρνει ολοένα και πιο σημαντικές αποφάσεις: π.χ. στο πως θα αναπτυχθεί η οικονομία, πως θα περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας, πως θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουμε, για να αναφερθούν ενδεικτικά τρεις ζωτικοί τομείς από τους αρκετούς στους οποίους παίζει καθοριστικό ρόλο η λειτουργία του και οι αποφάσεις του. Άρα όταν ψηφίζουμε, επιλέγουμε εκείνους που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις και σε ένα, τουλάχιστον, βαθμό, μπορούμε να τους επηρεάσουμε και στη συνέχεια με επιστολές, διαβήματα, παραστάσεις, ακροάσεις. Απ’ την άλλη, εάν δεν ψηφίσουμε, αυτονοήτως δεν μας ακούει κανείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!