Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Για «μαύρη» λίστα εργατικών ατυχημάτων κάνει λόγο η ΠΟΕ – ΟΤΑ
[ΕΡΤ]: Για «μαύρη» λίστα εργατικών ατυχημάτων κάνει λόγο η ΠΟΕ – ΟΤΑ

[ΕΡΤ]: Για «μαύρη» λίστα εργατικών ατυχημάτων κάνει λόγο η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Διαστάσεις έχουν πάρει τα εργατικά ατυχήματα στο χώρο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το γεγονός έχει οδηγήσει την ομοσπονδία τους να διαμαρτύρεται έντονα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ : «Η «μαύρη» λίστα των εργατικών ατυχημάτων στην καθαριότητα των Ο.Τ.Α. καταδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών υπευθύνων, των υπηρεσιακών παραγόντων στα συναρμόδια Υπουργεία και των Αιρετών.

Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου του 2016, συνολικά είκοσι (20) άνθρωποι  σκοτώθηκαν  εν  ώρα  υπηρεσίας, αφήνοντας  πίσω  τους απροστάτευτες  οικογένειες,  γυναίκες  και  μικρά  παιδιά ενώ  άλλοι επτά  (7) τραυματιστήκαν σοβαρά (συνημμένος πίνακας). Και ποια είναι η απάντηση των αρμοδίων στο ξεκλήρισμα των εργαζομένων στην καθαριότητα; Αδιαφορία, απαξίωση, εμπαιγμός. Βλέπουν τους ανθρώπους  σαν τους αριθμούς των μνημονίων. 

Των μνημονίων που επέτειναν την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς ελλείψει πόρων για τη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας, ελλείψει μόνιμου προσωπικού και επιβολή υπερεργασίας τα ατυχήματα αυξήθηκαν. Και μαζί αυξήθηκαν τα θανατηφόρα ατυχήματα. Βλέπουν επίσης την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – εκχώρηση των υπηρεσιών με την καθαριότητα να βρίσκεται πρώτη στη λίστα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!