Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Γερμανία: Απορρίπτονται οι περισσότερες αιτήσεις από Ελλάδα για επανένωση οικογενειών προσφύγων
[ΕΡΤ]: Γερμανία: Απορρίπτονται οι περισσότερες αιτήσεις από Ελλάδα για επανένωση οικογενειών προσφύγων

[ΕΡΤ]: Γερμανία: Απορρίπτονται οι περισσότερες αιτήσεις από Ελλάδα για επανένωση οικογενειών προσφύγων

Τη συντριπτική πλειονότητα αιτήσεων για επανένωση οικογενειών προσφύγων από την Ελλάδα, απορρίπτει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF)της Γερμανίας.

Σχεδόν τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, οι ελληνικές αρχές ασύλου υπέβαλαν 626 αιτήσεις για πρόσφυγες οι οποίοι θα έπρεπε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία: Από αυτές απερριίφθησαν οι 472 αιτήσεις, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, επικαλούμενες απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετικό ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) στην Ομοσπονδιακή Βουλή / Bundestag. Τα τρία τέταρτα των αιτήσεων από την Ελλάδα απορρίπτονται δηλαδή από τις γερμανικές αρχές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την απόρριψη των αιτήσεων. Κατά την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς και οργανώσεων παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες, όπως εκείνες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά απέναντι από τις ακτές Τουρκίας, η BAMF απέρριψε τις αιτήσεις λόγω ελλείψεων των φακέλων, σύμφωνα με τις εφημερίδες του ομίλου. «Στο παρελθόν έχουμε δει να απαιτούνται μεταφράσεις που δεν ήταν αναγκαίες σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Πρόκειται για «παράνομη άρνηση»», δήλωσε η βουλευτής της Αριστεράς Gokay Akbulut.

Σύμφωνα με τον «Κανονισμό του Δουβλίνου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει τη μεταφορά της διαδικασίας ασύλου σε άλλη χώρα της ΕΕ, όπου ο πρόσφυγας έχει συγγενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!