Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Κ. Γαβρόγλου: Το σχολείο πρέπει να έχει ενιαίο εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέχρι την Γ΄ Λυκείου
[ΕΡΤ]: Κ. Γαβρόγλου: Το σχολείο πρέπει να έχει ενιαίο εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέχρι την Γ΄ Λυκείου

[ΕΡΤ]: Κ. Γαβρόγλου: Το σχολείο πρέπει να έχει ενιαίο εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέχρι την Γ΄ Λυκείου

Το σχολείο θα πρέπει να έχει έναν ενιαίο εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην Ημερησία, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για την ποιότητα του απολυτηρίου στο τέλος του Λυκείου.

Όπως αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου ενώ μέχρι την Α΄ Λυκείου «τα πράγματα κυλούν σχετικά ικανοποιητικά», οι Β΄ και Γ΄ τάξεις «είναι σε μεγάλο βαθμό, εκπαιδευτικά ακυρωμένες. Υπάρχει ένας ευτελισμός του απολυτηρίου. Δεν έχει κάποιο αντίκρισμα, κάποια αξία ή κοινωνική υπόσταση. Πρόκειται, στην ουσία, για μια «σκιά» του απολυτηρίου», τονίζει.

Ο υπουργός Παιδείας εκφράζει ανάλογο προβληματισμό και για τις πανελλήνιες εξετάσεις, για τις οποίες τονίζει ότι έχουν «καταφέρει» δύο πράγματα: «να ισοπεδώσουν τους νεολαίους και να τινάξουν στον αέρα το Λύκειο». Αναγνωρίζει ότι το εξεταστικό σύστημα είναι «λειτουργικά άψογο και αδιάβλητο», αλλά ταυτόχρονα είναι «παιδαγωγικά διάτρητο».

«Εμένα», υπογραμμίζει, «μού φαίνεται αδιανόητο να είσαι 18 ετών, να πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο που δεν σου προσφέρει τίποτα στη Γ΄ Λυκείου, να βαριέσαι όλη την ώρα και να περιμένεις να τελειώσει, ώστε να πας στο φροντιστήριο για να απομνημονεύσεις την ύλη, να έρχεσαι αργά το βράδυ για να προετοιμαστείς για την επόμενη ημέρα… Έχει μια κοινωνία το δικαίωμα να ισοπεδώνει με αυτόν τον τρόπο τα 18χρονα και να ακυρώνει τους αυριανούς πολίτες της;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!