Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [ΕΡΤ]: Η «Φόνισσα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2017
[ΕΡΤ]: Η «Φόνισσα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2017

[ΕΡΤ]: Η «Φόνισσα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2017

Με τη «Φόνισσα»του Παπαδιαμάντη ανοίγει αυλαία, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 21:15, το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2017, για την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, κατά την οποία φιλοξενεί σειρά ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Ειδικότερα, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, ο Δήμος Πετρούπολης αποσκοπεί να δημιουργηθούν ευκαιρίες για ψυχαγωγία και διέξοδο από την καθημερινότητα, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ο τοπικός πολιτιστικός χαρακτήρας της.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου Πετρούπολης και των εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, αποτέλεσμα της ενεργής συμμετοχής και πολιτιστικής δημιουργικότητας των πολιτών, αλλά και ποικίλες και κορυφαίες εγχώριες και διεθνείς παραγωγές.

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά δρώμενα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στον χώρο του Θεάτρου Πέτρας.

«Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Ωρα: 21:15

Η «Φόνισσα»μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών.

Μεγάλο θέμα του έργου και ζήτημα ανάλυσης και ερμηνείας αποτελεί η ύπαρξη ή όχι τύψεων και ενοχής εκ μέρους της Χαδούλας, ενώ πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το τέλος του έργου στο οποίο η Χαδούλα βρίσκει τον θάνατο ανάμεσα στη θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!