Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: FAO: Αλλαγή στις καλλιέργειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου
[ΕΡΤ]: FAO: Αλλαγή στις καλλιέργειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου

[ΕΡΤ]: FAO: Αλλαγή στις καλλιέργειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Η παγκόσμια γεωργία, που αποτελεί ταυτόχρονα πηγή αλλά και θύμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, θα πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές αλλαγές προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να θρέψει τον κόσμο, εκτιμά σε έκθεσή του ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) .

Ο αγροτικός τομέαςμαστίζεται ήδη από ξηρασίες και πλημμύρες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, όμως παράλληλα παράγει το 21% των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, υπενθυμίζεται στην έκθεση όπου γίνεται έκκληση για «μια βαθιά αλλαγή των επισιτιστικών και αγροτικών συστημάτων παντού στον κόσμο».

Η έκθεση ζητά να γενικευτεί η χρήση των ποικιλιών που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το άζωτο, αλλά και μια καλύτερη διαχείριση της γονιμότητας των εδαφών.

Παράλληλα, ο FAO εξέφρασε τη λύπη του επειδή οι μικροκαλλιεργητές, που αντιπροσωπεύουν 475 εκατ. νοικοκυριά στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στις αγορές, σε πιστώσεις, σε πρακτικές ή μετεωρολογικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με εκτίμηση την οποία επικαλείται η έκθεση, οι μικροκαλλιεργητές στη Λατινική Αμερική, την υποσαχάρια Αφρική και τη νότια και νοτιοανατολική Ασία χρειάζονται χρηματοδότηση ύψους 210 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!