Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Σε εξέλιξη η συνάντηση του ΟΠΕΚ-5% πάνω η τιμή του πετρελαίου
[ΕΡΤ]: Σε εξέλιξη η συνάντηση του ΟΠΕΚ-5% πάνω η τιμή του πετρελαίου

[ΕΡΤ]: Σε εξέλιξη η συνάντηση του ΟΠΕΚ-5% πάνω η τιμή του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραφαν κέρδη άνω του 5% το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς οι υπουργοί ενέργειας των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ συναντιόνταν στη Βιέννη για να συζητήσουν την μείωση της παραγωγής του μαύρου χρυσού εν μέσω διαφωνιών για τον επιμερισμό των περικοπών.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Φεβρουαρίου παρουσίαζε άνοδο 5% στα 49,69 δολάρια και το συμβόλαιο στο αμερικανικό αργό κέρδιζε 4,69% στα 47,35 δολάρια στις 11:54 π.μ. ώρα Ελλάδος.

«Θα υπάρξει συμφωνία σήμερα«, τόνισε ένα μέλος της αντιπροσωπείας του Ιράκ σύμφωνα με το Bloomberg.

Ομως, για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει οι τρείς μεγαλύτεροι παραγωγοί του ΟΠΕΚ, δηλαδή η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ, να συμφωνήσουν πως θα μοιραστούν την μείωση της παραγωγής για πρώτη φορά από το 2008.

Σύμφωνα με την πρόταση της Αλγερίας που παρουσιάσθηκε την Τρίτη, τα 14 μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή στα 32,5 εκ. βαρέλια την ημέρα από τα επίπεδα των 33,6 εκ. τον Οκτώβριο σύμφωνα με μέλη των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Ομως, τρίτοι παρατηρητές της συνάντησης στη Βιέννη εμφανίζονταν πιο επιφυλακτικοί με κάποιους εξ’ αυτών, όπως ο Amrita Sen, επικεφαλής αναλυτής στην Energy Aspects Ltd, να προβλέπει πως οι πιθανότητες για μαι συμφωνία που θα εφαρμοσθεί ήταν φιφτυ-φίφτυ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!