Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [ΕΡΤ]: Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής το 2019 και το «Golden Age European Gym Festival» του 2020 διεκδικεί η Ε.Γ.Ο.
[ΕΡΤ]: Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής το 2019 και το «Golden Age European Gym Festival» του 2020 διεκδικεί η Ε.Γ.Ο.

[ΕΡΤ]: Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής το 2019 και το «Golden Age European Gym Festival» του 2020 διεκδικεί η Ε.Γ.Ο.

Την επιθυμία να φέρει δύο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις γυμναστικής στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του 2019 στο Παλαιό Φάληρο και το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ “Golden Age” του 2020 στο Ρέθυμνο, με την σημαντική αρωγή της Πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων, εξέφρασε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, η οποία πρόκειται να καταθέσει επίσημη υποψηφιότητα για την ανάληψη των συγκεκριμένων διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΓΟ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Θανάσης Βασιλειάδης είχε το τελευταίο διάστημα μία σειρά εποικοδομητικών επαφών με τους αρμόδιους φορείς, στους οποίους παρουσίασε τα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από την προοπτική να διεξαχθούν επί ελληνικού εδάφους οι δύο διοργανώσεις που θα διεκδικήσει η χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του 2019, η ΕΓΟ υπολογίζει στην σημαντική αρωγή του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ανάληψη μιας διοργάνωσης τέτοιας εμβέλειας, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.
Εφόσον η ελληνική υποψηφιότητα ευοδωθεί, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου (Tae Kwon Do), έχοντας ως «οδηγό» την απόλυτα επιτυχημένη τέλεση του διεθνούς τουρνουά ρυθμικής “Aphrodite Cup” στο ίδιο γυμναστήριο, με διοργανωτή τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και συνδιοργανωτές την Ε.Γ.Ο. και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, σε ετήσια βάση από το 2015 μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, η Ελλάδα διεκδικεί με αξιώσεις το “Golden Age Gym Festival” του 2020, μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που διεξάγεται κάθε δύο έτη και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, αριθμώντας 2.000 και πλέον συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!