Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FINN στο «Athens International Sailing Center» (live)
[ΕΡΤ]: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FINN στο «Athens International Sailing Center» (live)

[ΕΡΤ]: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FINN στο «Athens International Sailing Center» (live)

Στην Ελλάδα διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά το κορυφαίο γεγονός του ανοιχτού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας FINN το διάστημα 10-18 Μαΐου στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας», σε μια αγωνιστική διοργάνωση που αποτελεί ταυτόχρονα και πρόκριση για τέσσερις χώρες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 90 αθλητές από 35 χώρες, σε μια διοργάνωση που είναι εφάμιλλη ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος, δεδομένου ότι θα τρέξουν τα μεγαλύτερα ονόματα της κλάσης. Ανάμεσά στους αθλητές είναι 20 μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας και αναμένεται να γίνει ντέρμπι για το Τόκιο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης τόνισε:

«Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στην ΓΓΑ βάλαμε στοίχημα γι’ αυτό το «Κέντρο» να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και όλου του κόσμου και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η λειτουργία του βοηθά σε πολλούς τομείς τη χώρα μας, τον αθλητισμό, τον τουρισμό. Οι δε Έλληνες ιστιοπλόοι έχουν τη ευκαιρία να προπονούνται μαζί με κορυφαίους αθλητές από το εξωτερικό. Και είναι προφανές γιατί θα γίνει εδώ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου.

Το πρωτάθλημα ανατέθηκε στην ομοσπονδία για 4 λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία και τις υποδομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!