Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Eurogroup: Προσπάθειες για συμφωνία με επιστροφή των θεσμών
[ΕΡΤ]: Eurogroup: Προσπάθειες για συμφωνία με επιστροφή των θεσμών

[ΕΡΤ]: Eurogroup: Προσπάθειες για συμφωνία με επιστροφή των θεσμών

Μια πρώτη συμφωνία όλων των εμπλεκομένων στο ελληνικό πρόγραμμα στους όρους που θα επιτρέψουν την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το επόμενο διάστημα προβάλλει ως εφικτό σενάριο για το Eurogroup της Δευτέρας.

Ιδανικά, σύμφωνα με ελληνική πηγή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να συμφωνήσουν και να καταγραφεί στην ανακοίνωση που θα βγεί μετά την σύνοδο ότι όλες οι πλευρές δεσμεύονται για αμοιβαίες υποχωρήσεις και συνολική συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου με χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης την Δευτέρα αναμένεται να αποτιμήσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιδιώκει μια πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, γεγονός που προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή της Αθήνας, των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση έχει τονίσει επίσης ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα λιτότητας ενώ επιθυμεί λύση πακέτο που θα περιλαμβάνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τα μεσοπρόθεσμα μέρα ελάφρυνσης του χρέους και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις έκανε έκκληση την Παρασκευή για μια τελική προσπάθεια από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για σύγκλιση των απόψεων και ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!