Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: ESOF 2018: Προκλήσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας
[ΕΡΤ]: ESOF 2018: Προκλήσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας

[ΕΡΤ]: ESOF 2018: Προκλήσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σήμερα πίσω από τις ΗΠΑ στον χώρο της καινοτομίας, ενώ άλλες χώρες, κυρίως ασιατικές, σημειώνουν ταχεία πρόοδο. Σε μια προσπάθεια να καταστήσει την Ευρώπη σημαντικό παράγοντα στην καινοτομία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα το φιλόδοξο πρόγραμμα ύψους 100 δισ. ευρώ Horizon Europe για το 2021-2027. Το πρόγραμμα αναμένεται να δημιουργήσει καινούργια και περισσότερη γνώση και τεχνολογίες, προάγοντας την επιστημονική αριστεία και να έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, το εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς και σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Σε ένα από τα πάνελ της πέμπτης ημέρας του Euroscience Open Forum (ESOF), η Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, Frederique Vidal και εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Συμβουλιο Έρευνας, την Airbus, την L’Oreal, την Suez και τη Sanofi. Οι ομιλητές συζήτησαν για τον ρόλο και τη συμβολή των μεγάλων επιχειρήσεων και των startup στον τομέα της καινοτομίας και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στον χώρο αυτό. Από την πλευρά της κυβέρνησης, η υπουργός δήλωσε πως η Γαλλία είναι μια χώρα όπου ευνοείται η έρευνα και που αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω μέσω του προγράμματος Horizon Europe. Όσον αφορά τις πολιτικές για την καινοτομία, υπογράμμισε ότι η ανοιχτή επιστήμη και οι μηχανισμοί της καινοτομίας αποτελούν το κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!