Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Ερντογάν: Καλή θέληση εκ μέρους μας, εάν η ΕΕ τηρήσει τις υποσχέσεις της
[ΕΡΤ]: Ερντογάν: Καλή θέληση εκ μέρους μας, εάν η ΕΕ τηρήσει τις υποσχέσεις της

[ΕΡΤ]: Ερντογάν: Καλή θέληση εκ μέρους μας, εάν η ΕΕ τηρήσει τις υποσχέσεις της

Όταν η ΕΕ τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους, την ανθρωπιστική βοήθεια και το άνοιγμα νέων «κεφαλαίων» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας, τότε και η Τουρκία θα δείξει καλή πρόθεση, δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος. Προσφυγικό και βίζα στη συνάντηση του Τούρκουυπουργoύ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τους αρμόδιους Επιτρόπους της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχουμε κουράγιο να κυνηγάμε την Ευρώπη»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον περιφερειακών αξιωματούχων στο προεδρικό μέγαρο, η χώρα του δεν έχει πλέον ενέργεια να «κυνηγά» την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα επιθυμεί να διατηρήσει πολιτικές και οικονομικές σχέσεις στο «υψηλότερο επίπεδο» με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, όμως πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως οι καλές σχέσεις με την Ανατολή αποτελούν εναλλακτική στη Δύση, και αντίστροφα.

Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν δικαιολόγησε τη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στη Συρία, λέγοντας ότι δεν έχουν στόχο μία χώρα ή ένα άτομο, αλλά τρομοκρατικές οργανώσεις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία για να «τερματίσει την εξουσία του σκληρού Μπασάρ αλ Άσαντ».

Επαφές στις Βρυξέλλες

Η μετανάστευση, η ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και το θέμα της βίζας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι επίτροποι Φρανς Τίμερμανς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Τζούλιαν Κινγκ με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!