Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: «Ο Ερντογάν δημιουργεί ένα αφήγημα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη χώρα του» (audio)
[ΕΡΤ]: «Ο Ερντογάν δημιουργεί ένα αφήγημα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη χώρα του» (audio)

[ΕΡΤ]: «Ο Ερντογάν δημιουργεί ένα αφήγημα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη χώρα του» (audio)

«Ο Ερντογάν είναι προφανές ότι αναζητάει ρόλο στη Δύση και πρέπει να τον «βοηθήσουμε», με την έννοια της αυστηρότητας, να επανέλθει σε μία ισορροπημένη και σταθερή στάση στην περιοχή», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Αφού διεκδίκησε επώδυνα και εσφαλμένα για τη χώρα του το ρόλο του «πατερούλη» στη Μέση Ανατολή, τα έσπασε με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και συμμετείχε υπογείως, όπως του καταμαρτυρούν, στην υποστήριξη και την ενίσχυση του ISIS«, ανέφερε ο κ. Βούτσης, «προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του».

«Ανεξάρτητα, του σφάλματος που έγινε και που ήταν σοβαρό», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, «σωστά υπήρξε αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών και από τα ελληνικά κόμματα, αλλά δεν ανησυχώ περισσότερο γιατί δεν είναι τίποτα περισσότερο από απόρροια της αγωνιώδους προσπάθειας αναζήτησης ρόλου».

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Βούτσης δήλωσε, πως δεν είναι αισιόδοξος αλλά είναι βέβαιος περισσότερο από ποτέ ότι όλα τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!