Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Εργαζόμενοι Θριάσιου Νοσοκομείου: Να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη σχέση εργασίας
[ΕΡΤ]: Εργαζόμενοι Θριάσιου Νοσοκομείου: Να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη σχέση εργασίας

[ΕΡΤ]: Εργαζόμενοι Θριάσιου Νοσοκομείου: Να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη σχέση εργασίας

Mε επιστολή του το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, που έχει σαν αποδέκτες τον Υπουργό Υγείας, τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και το Διοικητή του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ, ζητάει: «Να ανακληθεί η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου και να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή: «Χρειάστηκε, για άλλη μια φορά, η παρέμβαση του Σωματείου μας, με καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, για να πληρωθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της συστηματικής καθυστερήσεις στις πληρωμές από την εργολαβική εταιρεία ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ».

H ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας: «Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
► να ανακληθεί πλήρως η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών (σίτιση, καθαριότητα, κυλικείο) και να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
► να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (π.χ. επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη φύλαξη) και να προσληφθούν όσοι επιπλέον μόνιμοι εργαζόμενοι χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών».

Μοιράσου το άρθρο:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!