Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Εργατικό ατύχημα στο Ασκληπιείο Βούλας – Πτώση από όροφο
[ΕΡΤ]: Εργατικό ατύχημα στο Ασκληπιείο Βούλας – Πτώση από όροφο

[ΕΡΤ]: Εργατικό ατύχημα στο Ασκληπιείο Βούλας – Πτώση από όροφο

Τραυματίστηκε από πτώση εργαζόμενος στο Ασκληπιείο Βούλας και τόσο το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, όσο και η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρονται και απαιτούν τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στο Ασκληπιείο: «Μετά από απαίτησή μας, συμμετείχε στη συνάντηση και ο Τεχνικός Ασφαλείας, συμβασιούχος και αυτός, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ΔΕΝ έχει εξετάσει το χώρο του ατυχήματος και συνέταξε το επίμαχο έγγραφο καθ’ υπόδειξη της Δ/νσης της Τεχνικής υπηρεσίας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων.

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Την Τρίτη 22/5/2018 νωρίς το πρωί, συνάδελφος συμβασιούχος ΟΑΕΔ στο Ασκληπιείο Βούλας, έπεσε από τον τέταρτο όροφο στον τρίτο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου, κάνοντας τη δουλειά του, «γλιτώνοντας» με κάταγμα στο μηριαίο.
Δυστυχώς! Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα, ωστόσο ας μην υποτιμάται και ο σοβαρότατος τραυματισμός!

Στο Ασκληπιείο Βούλας γίνονται έργα από δωρεές, χωρίς οι εργολάβοι να τηρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας προφανώς! Τα πάντα, θυσία στον εντυπωσιασμό, στις κορδέλες των εγκαινίων! Ακόμα και το στοιχειώδες, ότι στα εργοτάξια, αποκλείεται η πρόσβαση λόγω επικινδυνότητας, δεν τηρήθηκε!
Πως προστατεύτηκε ο συνάδελφος;
Ποιός ήταν υποχρεωμένος να τον προστατέψει; Ευθύνες υπάρχουν; Θα αναζητηθούν; Ή δεν πειράζει; Μπροστά στην επικοινωνιακή ανάγκη να εμφανίσουμε έργα στα Δημόσια Νοσοκομεία, ας υπάρξουν και θύματα!

Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση θα πρέπει να ‘χουν υπόψη τους, ότι δεν αρκούν τα έργα, χωρίς το ανθρώπινο κεφάλαιο, καθοριστικός παράγοντας και μάλιστα σε χώρους ζωτικής σημασίας, όπως τα Νοσοκομεία.
Η Υγεία ως Κοινωνικό Αγαθό ή ως προϊόν;;;;».

Μοιράσου το άρθρο:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!