Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Επιστήμονες δημιούργησαν φυτικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας
[ΕΡΤ]: Επιστήμονες δημιούργησαν φυτικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας

[ΕΡΤ]: Επιστήμονες δημιούργησαν φυτικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας

Μια νέα μέθοδο για την παραγωγή του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας, με τη βοήθεια των φυτών, ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες προκειμένου να συμβάλουν στην οριστική αντιμετώπιση της νόσου με ένα φτηνό, άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η αξιοποίηση των φυτών για την παραγωγή εμβολίων μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική για την καταπολέμηση και άλλων ασθενειών που οφείλονται σε ιούς όπως ο Έμπολα και ο Ζίκα.

«πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, που στο όχι μακρινό μέλλον μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη εμβολίων μέσα στα φυτά» , ανέφεραν οι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Τζορτζ Λομονόσοφ του Κέντρου John Innes στο Νόργουιτς.

Τροποποιώντας γενετικά τον μεταβολισμό ενός φυτού -ώστε τα φύλλα του να μετατρέπονται σε «εργοστάσιο» παραγωγής μη παθογόνων σωματιδίων που μοιάζουν με τον ιό και να εκπαιδεύουν τον οργανισμό προκειμένου να αναπτύσσει άμυνες όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον πραγματικό ιό- οι ερευνητές κατόρθωσαν να παράγουν το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, δοκιμάζοντας το αρχικά σε πειραματόζωα.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμή του στα ζώα, οι επιστήμονες ευελπιστούν να κάνουν χρήση του εμβολίου και σε ανθρώπους. Η έρευνα χρηματοδοτείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , ο οποίος αναζητά εναλλακτικές λύσεις στην παραγωγή εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!