Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Επιδίωξη για τεχνική συμφωνία χωρίς νέα μέτρα – Εργασιακά: Αναζήτηση κοινού τόπου (video)
[ΕΡΤ]: Επιδίωξη για τεχνική συμφωνία χωρίς νέα μέτρα – Εργασιακά: Αναζήτηση κοινού τόπου (video)

[ΕΡΤ]: Επιδίωξη για τεχνική συμφωνία χωρίς νέα μέτρα – Εργασιακά: Αναζήτηση κοινού τόπου (video)

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας Αθήνας-δανειστών. Αναζητούν το κλειδί για μια καταρχήν τεχνική συμφωνία στη διαπραγμάτευση, ώστε να βγει λευκός καπνός από το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας. Σε δύο άξονες κινείται η ελληνική πλευρά. Όχι άλλα μέτρα πριν από το 2018 και μικρότερα πλεονάσματα από το 2019, ώστε να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα και να στηριχθεί η πραγματική οικονομία. Εντωμεταξύ όσο παραμένουν ανοικτά τα εργασιακά, τόσο δυσκολεύει το κλείσιμο της αξιολόγησης. Στόχος της Αθήνας παραμένει η συμφωνία εντός του πλαισίου που έχει θέσει η ελληνική πλευρά.

Να κλείσει η τεχνική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν βάλει στόχο κυβέρνηση και Θεσμοί, προκειμένου στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας να μπουν οι βάσεις για έναν οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε περισσότερη δημοσιονομική ευελιξία, ώστε να δοθούν φορολογικά κίνητρα στην πραγματική οικονομία, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έκανε λόγο για μία νέα σελίδα στην ελληνική οικονομία.

Για το ζήτημα των πλεονασμάτων, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έδειξε να κατανοεί τις ελληνικές ενστάσεις για τους υψηλούς στόχους του Προγράμματος, αλλά και ο Πιέρ Μοσκοβισί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν αυτοί οι στόχοι μετά το 2018, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο Πρόγραμμα.

Την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση εντός του 2016 και ν’ ανοίξει η συζήτηση για το χρέος τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν δεν συμβεί αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!