Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Επιχείρηση καθαρισμού στο Μάτι και το Νέο Βουτζά (video)
[ΕΡΤ]: Επιχείρηση καθαρισμού στο Μάτι και το Νέο Βουτζά (video)

[ΕΡΤ]: Επιχείρηση καθαρισμού στο Μάτι και το Νέο Βουτζά (video)

Δώδεκα μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει. Μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα όπου κυριαρχεί η μυρωδιά του καμένου κινούνται λιγοστοί κάτοικοι, εθελοντές και τα συνεργεία που αγωνίζονται να αποκαταστήσουν πλήρως τις υποδομές και να καθαρίσουν τα μπαζωμένα ρέματα. Υλοτόμοι κόβουν τα απανθρακωμένα δένδρα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αντιπλημμυρικά φράγματα στις βροχές που θα έρθουν αργότερα.

Τα συνεργεία των υλοτόμων, που έκοβαν τους κορμούς των καμένων δέντρων κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος, σήμερα βρίσκονται στο κέντρο του οικισμού. Κόβουν και απομακρύνουν τα καμένα πεύκα από την κεντρική οδό και τους παράπλευρους δρόμους ενώ μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών, εποπτεύουν τις εργασίες με σκοπό να ολοκληρωθεί γρήγορα ο καθαρισμός της περιοχής.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε τη σημερινή εικόνα του οικισμού σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο. Ο καθαρισμός συνεχίζεται και στα ρέματα της περιοχής. Τα δύο συνεργεία των υλοτόμων που εργάζονται πυρετωδώς ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό του ρέματος Καβουνίδου ενώ τις επόμενες μέρες θα οριοθετηθεί και η κοίτη του. Το Λυκόρεμα που καταλήγει στο Κόκκινο Λιμανάκι, είναι το επόμενο ρέμα που θα καθαρίσουν τα συνεργεία που επιχειρούν στην περιοχή.

Στο Μάτι βρέθηκε και ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για τον καθαρισμό της πληγείσας περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!