Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Επένδυση 408 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων
[ΕΡΤ]: Επένδυση 408 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων

[ΕΡΤ]: Επένδυση 408 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων

Ξένη τουριστική επένδυση, ύψους 408 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Πρόκειται για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί άμεσα και αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όσο και και στη φάση λειτουργίας. Παράλληλα, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα, spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Το επενδυτικό αυτό έργο προβλέπεται να επιφέρει μια σειρά από άμεσες και έμμεσες, θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!