Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Επεκτείνονται 4 κλαδικές συμβάσεις-Tη Δευτέρα υπογράφει η Αχτσιόγλου (video)
[ΕΡΤ]: Επεκτείνονται 4 κλαδικές συμβάσεις-Tη Δευτέρα υπογράφει η Αχτσιόγλου (video)

[ΕΡΤ]: Επεκτείνονται 4 κλαδικές συμβάσεις-Tη Δευτέρα υπογράφει η Αχτσιόγλου (video)

Τον δρόμο της επέκτασης παίρνουν τέσσερις κλαδικές συμβάσεις σε Τράπεζες και Ναυτιλία. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είναι ήδη έτοιμες μετά τη σημερινή, ομόφωνη έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Τη Δευτέρα θα τις υπογράψει η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου.

Προς επέκταση άλλες πέντε κλαδικές σε τουρισμό και μεταλλεία

Οι τέσσερις κλαδικές συμβάσεις αφορούν εργαζόμενους σε τράπεζες, πρακτορειακές επιχειρήσεις (μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης), ναυτιλιακά πρακτορεία και επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδίων – τουρισμού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, είναι ήδη έτοιμες και οι υπουργικές αποφάσεις προκειμένου οι κλαδικές να κηρυχθούν υποχρεωτικές στο σύνολο κάθε κλάδου.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες επέκτασης για άλλες πέντε κλαδικές συμβάσεις: Κλαδική Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τοπικές κλαδικές Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων – Λασιθίου – Ρόδου, Κλαδική εργαζομένων σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις και λιγνιτωρυχεία

Σε συνδυασμό με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, σημαίνει αυξήσεις αποδοχών για τους εργαζομένους, όπου η κλαδική είναι ευνοϊκότερη από την σύμβαση που τους καλύπτει σήμερα.

Η δήλωση της Υπουργού Εργασίας

ην υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας αποκτά και πάλι τη σημασία που της αρμόζει στη χώρα μας. Από την 21η Αυγούστου 2018, επανήλθαν σε ισχύ, όπως είχαμε δεσμευτεί στην ελληνική κοινωνία και όπως είχαμε νομοθετήσει, οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!