Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Επαναφορά και ισχυροποίηση του θεσμού των ΣΣΕ ζητά η Π.Ο.Θ.Α.
[ΕΡΤ]: Επαναφορά και  ισχυροποίηση του θεσμού των ΣΣΕ ζητά η Π.Ο.Θ.Α.

[ΕΡΤ]: Επαναφορά και ισχυροποίηση του θεσμού των ΣΣΕ ζητά η Π.Ο.Θ.Α.

Με την ανακοίνωση της συμμετοχής της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, θίγει το θέμα των ΣΣΕ με αφορμή εξελίξεις στο Εθνικό Θέατρο.

Σύμφωνα με την ΠΟΘΑ: «εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους του κλάδου, παρευρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με σκοπό το συντονισμό των δράσεων των εργαζομένων σχετικά με την υπό διαπραγμάτευση Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με το Εθνικό Θέατρο και την επαναφορά του Οργανισμού στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς εργασιακής ομαλότητας.

Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι η πρόθεση της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου είναι η περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, καθώς η προτεινόμενη σύμβαση είναι δυσμενέστερη της προηγούμενης.

Η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί θλίψη, δεδομένου ότι το ΚΘΒΕ, αν και βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, μπόρεσε να υπογράψει μια αντίστοιχη ΣΣΕ, που διασφαλίζει κατά το δυνατό τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του.
Παρ’ όλα αυτά η στάση της Διοίκησης του Εθνικού δεν αποτελεί έκπληξη για μας. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό μία συντονισμένη απαξίωση των εργασιακών σχέσεων. Η επιλογή της Διοίκησης να απασχολεί αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζομένους στοίχισαν ήδη στο Εθνικό Θέατρο ένα υψηλό πρόστιμο».

Σε άλλο σημείο και ζητώντας την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, η ΠΟΘΑ επισημαίνει πως: «Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα ότι, με την τεράστια ανεργία στον κλάδο μας, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!