Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ελληνικός γύρος με σφραγίδα πιστοποίησης (video)
[ΕΡΤ]: Ελληνικός γύρος με σφραγίδα πιστοποίησης (video)

[ΕΡΤ]: Ελληνικός γύρος με σφραγίδα πιστοποίησης (video)

Επισπεύδει τις διαδικασίες για την πιστοποίηση του γύρου η κυβέρνηση, καθώς είναι ένα προϊόν στενά συνδεδεμένο με την ελληνική γαστρονομία και παρασκευάζεται με ειδικό παραδοσιακό τρόπο παραγωγής από συγκεκριμένες πρώτες ύλες.

Για τους τουρίστες είναι το πρώτο πράγμα που δοκιμάζουν όταν πατούν το πόδι τους στην Ελλάδα. Για τους Έλληνες, το σουβλάκι και ο γύρος είναι βασικό είδος διατροφής. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν κατοχυρωθεί ως ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Αυτό το κενό προσπαθούν να καλύψουν οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας κρέατος σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουν ήδη συντάξει το σχετικό φάκελο και τον έχουν αποστείλει στο υπουργείο με αίτημα να κατοχυρωθεί ο γύρος ως Ελληνικό Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν.

Η πιστοποίηση του γύρου ως παραδοσιακού προϊόντος θα ενισχύσει περαιτέρω το ελληνικό τουριστικό προϊόν εκτιμούν οι άνθρωποι της εστίασης.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της πιστοποίησης, ο γύρος θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στον επίσημο κατάλογο των ΠΟΠ Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει περίπου ενάμιση χρόνο. Αμέσως μετά, θα υπάρξει αντίστοιχη πρωτοβουλία για το σουβλάκι.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!